Dane źródłowe:
Bieszczadzka Spiżarnia
Anna Książek
Naturalna mieszanka ziołowa wspomagająca prawidłową perystaltykę jelit. Stworzona z myślą o osobach skarżących się na słabą perystaltykę jelit, doskwierającym zaparcia, nieregularne wypróżnienia, bóle jelitowe i brzucha. Składniki herbatki wspomagają funkcjonowanie układu trawiennego, wykazują działanie rozkurczowe, przeciwzapalne, łagodnie przeczyszczające, przeciwdziałają twardnieniu mas kałowych, wzmacniają perystaltykę jelit.
SKŁADNIKI:
100 % naturalne zioła (w różnych proporcjach):
- korzeń prawoślazu
- kwiat ślazu dzikiego
- korzeń rzewienia
- liść szałwii lekarskiej
- owoc kopru włoskiego
- ziele krwawnika
- liść pokrzywy
Waga: 80 g
Herbatka ręcznie pakowana!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Herbatkę należy przygotować w postaci naparu. Jak?
- Dobrze rozdrobniony surowiec w odpowiedniej ilości:
Na filiżankę: 2 łyżeczki do herbaty – ok. 1-2 g zalać wrzącą wodą w ilości 50-70 ml
Na szklankę: 1-2 łyżki stołowe – ok. 5-6 g zalać wrzącą wodą w ilości 200-250 ml
- Odstawić pod przykryciem na 20 minut
- Po tym czasie odcedzić i sporządzony napar wypić w ciągu 24 godzin.
W celu największej aktywności składników surowca herbatkę pijemy niesłodzoną, albo z odrobinką miodu czy naturalnego soku.
Kuracje herbatką stosujemy maksymalnie 3 tygodnie, następnie na kolejne 3 tygodnie zalecana jest przerwa.