Cechy
Cechy

Mięso i wyroby mięsne

120 zł / kg

Dane źródłowe:
Kozi Stok KOBYLEC
Agnieszka i Marta Libura

Mięso i wyroby mięsne. Szynki i pasztety kozie. mięso kozie luzowane. Produkt sezonowy.

Jesteśmy rodzinnym gospodarstwem w procesie certyfikacji ekologicznej, które prowadzi hodowlę zachowawczą kóz karpackich. Nasze gospodarstwo jest usytuowane w Gminie Łapanów, powiat bocheński, wieś KOBYLEC.

Kontaktujemy się na codzień z Instytutem Ochrony Zasobów Genetycznych, pracując nad zachowaniem i odnową starej, polskiej rasy. Z mleka tej rasy tworzymy nasze sery, a z mięsa wędliny i potrawy dla naszych Gości.

Mamy sad aroniowy, ogród warzywny, łąki, pastwiska i las. Wszystko w uprawie ekologicznej. Codziennie pracujemy na blisko 9 hektarach i gospodarujemy w dwóch ponad stuletnich siedliskach sąsiadujących ze sobą: w Liburówce i w Tomerówce. Nasza praca została doceniona na międzynarodowej wystawie w Nawojowej, gdzie nasz produkt-  pasztet z koziołka karpackiego, – zajął pierwsze w konkursie kulinarnego dziedzictwa.

Nasze zwierzęta biorą udział w wystawach i są protoplastami kolejnych stad w Polsce.

W tym roku uruchamiamy agroturystykę – całoroczne domki na drzewach/ leśne obserwatoria.

Docelowo dla naszych Gości, a także dla naszych Pracowników, oprócz sprzedaży naszych produktów, uruchomiona będzie  kuchnia bazująca na  wyrobach ekologicznych  i cześć SPA, czyli  SPAdoła  wyposażona w saunę, krioterapię, komorę hiperbaryczną.

Zapraszamy do spotkania i współpracy wszystkich, którzy kochają naturę i chcą stworzyć niepowtarzalny klimat i smak.

Zapraszamy na odpoczynek w drzewach, na poznanie starej, polskiej rasy i prawdziwego, wiejskiego życia.

Email:
Telefon:

CECHY

Produkt ekologiczny

Nie

Wysyłka

Nie

Odbiór osobisty

Nie

Do uzgodnienia

Tak

Dowóz do klienta

Nie

Produkt w systemach jakości żywności

Nie

lokalizacja

Kobylec
, 32-740
woj. małopolskie / pow. krakowski / gm. Zabierzów
Ulica: Łapanów 50

PODZIEL SIĘ

Facebook
Drukuj
Email

PRODUKTY

Podobne produkty

Wiadomość kontaktowa

Ogłoszenie: Mięso i wyroby mięsne