Dane źródłowe:
Przyzagrodowa Serownia Michalak
Ilona Michalak
Asortyment serów:
- ser podpuszczkowy dojrzewający z różnymi dodatkami (czosnek niedźwiedzi, kozieradka, orzech włoski, czarnuszka, żurawina, pieprz zielony marynowany, pieprz naturalny, zioła włoskie, pomidor suszony)
- ser podpuszczkowy dojrzały – starszak
- ser twarogowy kwasowo-podpuszczkowy z czosnkiem, z papryką
- "ricotta" – niedojrzewający ser produkowany z serwatki mleka krowiego
- ser w zalewie (olej rzepakowy tłoczony na zimno z ziołami)
- ser twarogowy kwasowy naturalny
- ser wędzony
- serek kanapkowy
- jogurt naturalny
Wszystkie sery wytwarzane są z niepasteryzowanego mleka pochodzącego od bydła mlecznego chowanego w rodzinnym gospodarstwie rolnym. Sery z przyzagrodowej serowni nie mają sobie równych pod względem smakowym i odżywczym, gdyż produkowane są z najwyższej jakości surowca i w oparciu o pracę własną gospodyni – proces technologiczny nawiązuje do rodzimych, tradycyjnych metod obróbki z jak największym udziałem pracy ręcznej. Ceny serów od 23 – 50 zł za kg.
Sklepik przy serowni czynny codziennie od poniedziałku do piątku w godz. od 9 00 do 16 00.
Zapraszamy!