Dane źródłowe:
Ranczo Frontiera
Sylwia Szlandrowicz
Ranczo Frontiera na Mazurach poleca ekologiczne sery z mleka krów rasy jersey. Prawdziwy koneser potrafi długie chwile delektować się kawałkiem dojrzałego sera, zwłaszcza spożywanego wraz z kieliszkiem dobrze dobranego wina. Na całym świecie najbardziej cenione są sery typu fermier, wytwarzane na małych farmach, ręcznie, z mleka surowego, tradycyjnymi metodami, bez użycia środków chemicznych. Takie właśnie sery robimy w naszej niewielkiej serowni. Produkujemy z mleka krów rasy jersey. Są to sery podpuszczkowe dojrzewające oraz sery z przerostem pleśni niebieskiej, zupełnie wyjątkowe w naszym kraju. Dojrzewają pieczołowicie doglądane nawet przez wiele miesięcy. W zależności od gatunku sera, procesy dojrzewania i pielęgnacji przebiegają różnie i określają jego swoisty, niepowtarzalny smak.
Poniżej link do strony:
http://seryowcze.pl/index.htm
Zapraszamy do kontaktu:
tel. 501-544-755 501-799-924