Dane źródłowe:
Bieszczadzkie Smaki Sp. z o.o.
Bogdan Ablewski
Warsztaty z proziaków – grupowe
Proziaki czyli podkarpackie chlebki sodowe robi się z kefiru lub maślanki, mąki, soli i sody oczyszczonej. Oryginalnie pieczone były na blasze nad ogniem, choć równie pyszne wychodzą z suchej patelni. Podczas warsztatów samodzielnie przyrządzisz ten bieszczadzki przysmak. Zapraszamy Cię na warsztaty robienia słynnych, podkarpackich proziaków. Są to chlebki pieczone na blasze lub suchej patelni, gdzie zamiast drożdży czy zakwasu używamy sody oczyszczonej.
Przed zakupem zadzwoń 514 158 766 i umów termin warsztatów.
Czeka Cię wizyta w 140 letniej chyży, degustacja produktów z naszego gospodarstwa i barwne opowieści o naszej pracy i życiu w Bieszczadach. Posiądziecie nowe umiejętności i wiedzę. Wszystko co stworzycie możecie zjeść lub zabrać z sobą.
Zapraszamy Was całą rodziną na wspólne, kreatywne spędzenie czasu. Pamiętajcie jednak, że uczestnik warsztatów musi mieć ukończone 6 lat. Każdy uczestnik otrzyma teczkę z dyplomem i przepisem w pięknej bawełnianej torbie.
Co zawiera cena warsztatów:
- Fachowa opieka prowadzącego
- Produkty do samodzielnego wykonania
- Degustacja naszych produktów
- Dyplom
- Teczkę
- Przepis
- Bawełnianą torbę
Ważne informacje:
Czas trwania ok. 1,5 godziny zabierz tylko gotowość i otwartość na nowe umiejętności
Koszt takich warsztatów to 60 zł za jedną osobę
Warsztaty organizujemy przy minimalnej ilości 4 osób. Jako, że chyża ma ograniczone miejsce, maksymalna ilość osób wynosi 8 osób.