Cechy
Cechy

Szynka w rozmarynie

82.00 zł / kg

Dane źródłowe:
Anmar Piekarnia – Tradycyjne pieczywo i wędliny
Anna Kałamarz

Szynka marynowana w rozmarynie

Szynka w rozmarynie – szynka wieprzowa (z mięsa wieprzowego bez kości) bardzo długo peklowana 14 dni w zalewie – kompocie rozmarynowym wg starodawnego przepisu tradycji przeworskiej. Szynka pieczona w piecu chlebowym opalanym drewnem ze skórą, ponacinana w kratkę o smaku rozmarynowo-miodowym. Szynka oprócz walorów smakowych cieszy się zjawiskowym wyglądem. W ponacinanej, przypieczonej, rumianej skórce znajdują się gałązki świeżego rozmarynu.

Szynka pieczona z rozmarynem

Na przekroju delikatne jasno różowe mięso z pasmem tłuszczyku od strony skóry. Po przekrojeniu wyczuwalny jest zapach rozmarynu ze względu na długi proces marynowania – 14 dni. Szynka długo się przechowuje nie tracąc walorów smakowych. Nadaję się na różne imprezy okolicznościowe typu: imprezy rodzinne (komunie, chrzciny, bierzmowanie, urodziny, świeta, wesele i imprezy plenerowe na stół szwedzki, stół chłopski.

Marynowana szynka wieprzowa w rozmarynie

Szynka w rozmarynie jest wpisana na Ministerialną Listę Produktów Tradycyjnych oraz posiada Polski Certyfikat "JAKOŚĆ TRADYCJA". Jest zarejestrowana w Urzędzie PATENTOWYM i posiada znak towarowy. Produkt ten był wielokrotnie nagradzany. Sprzedawana jest na kg. Minimalny zakup to 0,5 kg.

Więcej informacji na stronie sklepu internetowego: https://sklepanmar.pl/

Email:
Telefon:

CECHY

Produkt ekologiczny

Nie

Wysyłka

Tak

Odbiór osobisty

Nie

Do uzgodnienia

Nie

Dowóz do klienta

Nie

Produkt w systemach jakości żywności

Tak

lokalizacja

Rogóżno
, 37-112
woj. podkarpackie / pow. łańcucki / gm. Łańcut
Ulica: – 465a

PODZIEL SIĘ

Facebook
Drukuj
Email

PRODUKTY

Podobne produkty

Wiadomość kontaktowa

Ogłoszenie: Szynka w rozmarynie