Dane źródłowe:
Dzikie z Natury
Paweł Kobos
Kochamy to co polskie i naturalne, pragniemy się z wami podzielić polskimi wyrobami z dziczyzny. Oferujemy smalec z dzika wzbogacony farszem z dodatkiem grzybów. Produkt bez chemii i konserwantów.
Masa netto – 280g
Składniki: Tłuszcz z dzika, podgardle z dzika 20%, sól, cebula, tymianek, marchew, pietruszka, pieprz czarny, majeranek, czosnek, słonecznik, kolendra, jałowiec, ziele angielskie, liść laurowy, rozmaryn, seler, żurawina, serwatka w proszku z mleka, kwiat karkosza, gorczyca, papryka ostra, mieta, macierzanka, susz grzybowy 0,003%, aromaty ( w tym aromat dymu wędzarniczego), glukoza.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Energia: 2476kJ/601kcal, tłuszcz: 63,0g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 21,0g, węglowodany: 0,9g w tym cukry:<0,5g, białko: 7,4g, sól: 1,3g.
https://dzikieznatury.pl/inne-dziczyzna/smalec-z-dzika-o-smaku-grzybowym-w-sloiku/