Cechy
Cechy

Sery podpuszczkowe

40 zł / kg

Dane źródłowe:
Mlekomat Dynów
Michał Siry

Mamy dla Państwa nową ofertę serów podpuszczkowych wyprodukowanych z naszego mleka i w naszym gospodarstwie.

Co to jest ten ser podpuszczkowy?

Ser podpuszczkowy – to ser, który powstaje w naszym gospodarstwie ze świeżego, pełnego mleka ścinanego poprzez dodawanie do niego podpuszczki. Do produkcji sera tego typu wykorzystujemy podpuszczki mikrobiologiczne dzięki temu nasze sery z powodzeniem mogą być konsumowane przez wegetarian. Mleko po ścięciu przechodzi kolejnych kilka etapów produkcji, co nazywamy dojrzewaniem sera. W zależności od tego, jak długo trwa dojrzewanie sera oraz jak przebiega proces obróbki skrzepu powstają różne jego rodzaje. Każdy z nich charakteryzuje się innym smakiem, twardością czy kolorem. Dzięki temu każdy z nas może znaleźć ser podpuszczkowy, który będzie idealnie odpowiadał jego potrzebom.

Email:
Telefon:

CECHY

Produkt ekologiczny

Nie

Wysyłka

Nie

Odbiór osobisty

Tak

Do uzgodnienia

Nie

Dowóz do klienta

Nie

Produkt w systemach jakości żywności

Nie

lokalizacja

Dynów
, 36-065
woj. podkarpackie / pow. rzeszowski / gm. Dynów
Ulica: Kazimierza Wielkiego 1

PODZIEL SIĘ

Facebook
Drukuj
Email

PRODUKTY

Podobne produkty

Wiadomość kontaktowa

Ogłoszenie: Sery podpuszczkowe