Dane źródłowe:
„Garbaciak” Gospodarstwo Hodowlane Kóz Mlecznych
Marian Garbaciak
Jest to ser o jednolitej strukturze i intensywnym smaku. Produkowany wyłącznie z mleka koziego pochodzącego z własnej hodowli. Długie dojrzewanie sprawia iż ser nabiera pełni smaku, jego zapach staje się intensywny a smak ostrzejszy. Bardzo dobrze się topi co sprawia, że staje się idealnym dodatkiem do zapiekanek, makaronów, zup i sosów. Już niewielki dodatek naszego sera wprowadza do potrawy nowy smak.
Ser dojrzewający okres dojrzewania 4 miesiące
– 100% z mleka koziego
– Wyprodukowany w Polsce
– Hermetyczne opakowanie
– Zalecana temperatura przechowania od + 6 do + 8 °C
Wartości odżywcze [100g produktu]:
Białko : 26 g
Węglowodany: 0.1 g
Tłuszcz: 23 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 13g
Cukry: 0.1g
Sól: 1.8g *zawartość soli wynika wyłącznie z naturalnie występującego sodu.
Wartość energetyczna Kj/kcal: 1295/311
BRAK KONSERWANTÓW
BRAK WYPEŁNIACZY
BRAK BARWNIKÓW
100 % Smaku