Dane źródłowe:
„Garbaciak” Gospodarstwo Hodowlane Kóz Mlecznych
Marian Garbaciak
Sery kozie półtward/ miękkie. Idealne jako ser kanapkowy lub sałatkowy. łatwo siękroi , ma średnio intensywny smak oraz zapach, przy tym jest lekko słony.
Rodzaje:
– naturalny,
– z kozieradką,
-z czosnkiem niedzwiedzim,
– z czarnuszka,
– z ziołąmi prowansalkimi i papryką,
– z ziołami prowansalskimi oraz pomidorami.
Ser półtwardy- okres dojrzewania 2 miesiące
– 100% z mleka koziego
– Wyprodukowany w Polsce
– Hermetyczne opakowanie
– Zalecana temperatura przechowania od + 6 do + 8 °C
Wartości odżywcze [100g produktu]:
Białko : 26 g
Węglowodany: 0.1 g
Tłuszcz: 23 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 13g
Cukry: 0.1g
Sól: 1.8g *zawartość soli wynika wyłącznie z naturalnie występującego sodu.
Wartość energetyczna Kj/kcal: 1295/311
BRAK KONSERWANTÓW
BRAK WYPEŁNIACZY
BRAK BARWNIKÓW
100 % Smaku