Dane źródłowe:
Gospodarstwo Pasieczne Królewskie Miody Piotr Blajer
Piotr Blajer
Pyłek pszczeli to cenny składnik zdrowej diety. Zawiera aż 40 proc. białka i wiele witamin, a obecność naturalnych hormonów roślinnych bardzo korzystnie wpływa na organizm człowieka, regulując przemianę materii i wiele procesów zachodzących w ciele. Pyłek pszczeli poleca się szczególnie przy cukrzycy i anemii.
PYSZNY PYŁEK PSZCZELI – 400 G
Pyłek pszczeli (obnóża pszczele) pozyskujemy w okolicach Horyńca – Zdroju bogatego w przepiękne stare drzewostany i przysiółki z okresu przedwojennego.
Pszczoły zbierają pyłek w okresie 21.06 -20.07. W zależności od gatunku kwiatów pyłek może mieć różny kolor (od jasnożółtego aż po ciemny brąz).
WŁAŚCIWOŚCI PYŁKU PSZCZELEGO
Pyłek jest suszony z pochłaniaczem wilgoci w temp do 35°C co powoduje że nie traci swoich właściwości leczniczych i odżywczych.
Więcej informacji i możliwość bezpośredniego zakupu na stronie internetowej: https://krolewskie-miody.pl/