Dane źródłowe:
Gospodarstwo Pasieczne Królewskie Miody Piotr Blajer
Piotr Blajer
Pyłek pszczeli (określany też jako obnóża pszczele) to superfood. Ma cenne składniki odżywcze, jest źródłem białka i wielu witamin z grupy B oraz C. Pyłek zwiększa apetyt i poprawia przemianę materii, odtruwa i pomaga przy anemii. Ma formę malutkich kuleczek. Spożywany codziennie przyczynia się do wzrostu odporności.
PYŁEK PSZCZELI Z PODKARPACKIEJ PASIEKI
Pyłek pszczeli pobudza apetyt, reguluje przemianę materii i wzmacnia cały organizm. Przyjmowanie pyłku doprowadza do spadku wagi u osób otyłych, zwiększa liczbę czerwonych krwinek oraz poziom żelaza w surowicy krwi. Pyłek wykazuje właściwości detoksykacyjne i zmniejsza szkodliwe oddziaływanie szeregu czynników chemicznych np. po przyjmowaniu antybiotyków i długotrwałych terapiach farmakologicznych.
PYŁEK PSZCZELI – JAK SPOŻYWAĆ
Do najbardziej popularnych sposobów należy używanie pyłku razem z miodem. Często miesza się go z sokiem lub mlekiem i dodaje do konfitury czy jogurtu. Niektóre odmiany cechuje lekka goryczka, dlatego przyjmuje się go na słodko, najlepiej z naszym miodem.
Więcej informacji i możliwość bezpośredniego zakupu na stronie internetowej: https://krolewskie-miody.pl/