Cechy
Cechy

Promyki karpackie wędzone – 100 g

6.00 zł / szt.

Dane źródłowe:
Magdalena Strzęp – sery kozie
Magdalena Strzęp

Serki w formie długich, wędzonych nitek, produkowane ręcznie z mleka krowiego i tradycyjnie wędzone w wędzarni opalanej drewnem bukowym.

Promyki (korbacze) to jeden z najpopularniejszych serów górskich, głównie za sprawą kształtu przypominającego makaronowe nitki. Korbacz to słowo oznaczające bicz, i stąd też nazwa na długie i cienkie, splecione jak bicz wiązki sera.
Produkowany jest z mleka krowiego wg tradycyjnej receptury, która sprawia, że zachwyca swoim smakiem i zapachem. Ma łagodny smak, mniej słony niż oscypek, jest też mniej twardy.
Korbacze Pasji Sera, które nazwaliśmy Promykami Karpackimi, to doskonały przysmak, dostępny w wersji białej, wędzonej lub z ziołami.

Więcej informacji i możliwość bezpośredniego zakupu na stronie internetowej: https://www.sklep.pasjasera.pl/

Email:
Telefon:

CECHY

Produkt ekologiczny

Nie

Wysyłka

Tak

Odbiór osobisty

Nie

Do uzgodnienia

Nie

Dowóz do klienta

Nie

Produkt w systemach jakości żywności

Nie

lokalizacja

Dydnia
, 36-204
woj. podkarpackie / pow. brzozowski / gm. Dydnia
Ulica: – 295A

PODZIEL SIĘ

Facebook
Drukuj
Email

PRODUKTY

Podobne produkty

Wiadomość kontaktowa

Ogłoszenie: Promyki karpackie wędzone – 100 g