Cechy
Cechy

pietruszka

5 zł / kg

Kategoria: Płody rolne / Warzywa

Dane źródłowe:
Dariusz Lewicki
Dariusz Lewicki

Gospodarstwo od 1990r posiada certyfikat gospodarstwa ekologicznego. Celem produkcji ekologicznej było stworzenie systemu gospodarowania o zrównoważonej produkcji roślinnej i zwierzęcej w obrębie gospodarstwa, dążenie do wytwarzania produktów o wysokiej jakości biologicznej oraz dążenie do produkowania produktów spożywczych, zaspokajających zapotrzebowanie klientów na żywność produkowaną w sposób nie stanowiący zagrożenia dla środowiska, zdrowia ludzi oraz zdrowia i dobrostanu zwierząt. Produkty pochodzące z gospodarstwa dostępne do zakończenia zapasów. Zapraszamy.

Pietruszka to warzywo bardzo powszechnie wykorzystywane w polskich kuchniach. Jako składnik włoszczyzny korzeń pietruszki dodawany jest do zup, wywarów i sosów. Wykorzystuje się go również do sałatek, zapiekanek czy warzywnych frytek. Nać pietruszki służy do przyprawiania wielu potraw, zarówno samodzielnie, jak również jako składnik wielu mieszanek z suszonych ziół.

Część korzeniowa i nać pietruszki mają różne właściwości odżywcze i zdrowotne, nać jest bardziej bogata w składniki mineralne i witaminy, ale należy również pamiętać, że spożywa się jej mniejsze ilości.

Substancje zawarte w korzeniu pietruszki działają moczopędnie i przeciwutleniająco. Wspomagają również trawienie. W natce pietruszki znajdziemy również inne składniki, które między innymi odświeżają oddech i działają antyoksydacyjnie.

 
 
 
Email:
Telefon:

CECHY

Produkt ekologiczny

Nie

Wysyłka

Nie

Odbiór osobisty

Tak

Do uzgodnienia

Nie

Dowóz do klienta

Tak

Produkt w systemach jakości żywności

Tak

lokalizacja

Świętosław
, 87-408
woj. kujawsko-pomorskie / pow. nakielski / gm. Nakło nad Notecią
Ulica: – 53

PODZIEL SIĘ

Facebook
Drukuj
Email

PRODUKTY

Podobne produkty

Wiadomość kontaktowa

Ogłoszenie: pietruszka