Dane źródłowe:
Leśne miody
Sławomir Czapka
Pierzga pszczela to niezwykłe połączenie pyłku pszczelego, mleczka pszczelego, miodu oraz enzymów produkowanych przez pszczoły. Tego rodzaju składniki sprawiają, że produkt ten posiada w swoim składzie więcej witamin i kwasów organicznych niż pyłek kwiatowy. Można zatem powiedzieć, że to prawdziwa bomba witaminowa! Wypróbuj ją, a szybko dostrzeżesz jej bogate właściwości prozdrowotne i nie tylko.
Cena:
- 200g w doypacku – 60,00 zł
- 200g w słoiku – 65,00 zł
- 500g w doypacku – 130,00 zł
Pierzga pszczela to substancja, którą wytwarzają pszczoły. Stanowi połączenie pyłku kwiatowego i miodu lub nektaru, jakie jest następnie konserwowane przez pszczoły w komórkach plastra. Pierzga wykazuje szczególne wartości przy regeneracji i wzmocnieniu organizmu. Jej stosowanie polecane jest zwłaszcza przy niedoborach witamin i minerałów.
Jak spożywać pierzgę pszczelą?
- Możesz zrobić to na dwa sposoby: prosto ze słoika lub namoczyć chwilę w wodzie. W pełni naturalną pierzgę pszczelą znajdziesz w naszym sklepie! Dostępna jest w atrakcyjnej cenie. Zapraszamy!
Jak powstaje pierzga pszczela?
- Pierzga powstaje z pyłku kwiatowego, przynoszonego do ula przez pszczoły, który mieszany jest z miodem i śliną pszczół tzw enzymami. Mieszanka jest ubijana w komórkach plastrach, a następnie ulega fermentacji, tzw. Kiszonka.
Czy pierzga jest zdrowsza od pyłku pszczelego?
- Tak jest zdrowsza, ponieważ zawiera mleczko pszczele, miód, enzymy pszczele plus dodatkowo jest to rodzaj kiszonki dzieki czemu lepiej jest przyswajana przez organizm.