Cechy
Cechy

Pierzga Pszczela 500g

110.00 zł / szt.

Dane źródłowe:
Przedsiębiorstwo Pszczelarskie Miodoland Paweł Sęk
Paweł Sęk

Pierzga zawiera trochę mniej białka i tłuszczu niżeli pyłek, ale więcej cukrów. Jest także źródłem witaminy K oraz kwasu mlekowego. Dodatkowym atutem jest fakt lepszego i szybszego przyswajania tych składników przez organizm. Wynika to ze specyficznego sposobu jej powstawania – wspomnianej już wcześniej fermentacji mlekowej.

Pierzga pszczela jest dobrze znana i ma szerokie zastosowanie w apiterapii, pomaga w wielu problemach zdrowotnych:

  • wpływa na zwiększenie zwiększenie odporności organizmu
  • ułatwia regenerację organizmu po operacjach i przebytych zawałach
  • wzmacnia układ nerwowy, a tym samym znajduje zastosowanie w leczeniu depresji
  • korzystnie wpływa również na układ pokarmowy  – szczególnie przy wrzodach
  • pomocna jest w leczeniu biegunek i zaparć
  • wzmaga apetyt
  • reguluje przemianę materii
  • zwiększa liczbę czerwonych ciałek we krwi i poziom żelaza (a więc zapobiega wystąpieniu anemii)
  • jest znana z tego, że wzmacnia organizm, dostarcza mu potrzebnych aminokwasów i witamin
  • wspomaga leczenie farmaceutykami – np. w: chorobie wrzodowej żołądka, schorzeniach gruczołu krokowego (prostaty) oraz  leczeniu stanów przedzawałowych, choroby alkoholowej, kataru siennego, astmy itp.
  • jest stosowana w stanach zapalnych jamy ustnej i w okresach silnego narażenia organizmu na bakterie i grzyby.

Więcej informacji na stronie internetowej: https://miodoland.pl/

Email:
Telefon:

CECHY

Produkt ekologiczny

Nie

Wysyłka

Tak

Odbiór osobisty

Nie

Do uzgodnienia

Nie

Dowóz do klienta

Nie

Produkt w systemach jakości żywności

Nie

lokalizacja

Wola Węgierska
, 37-560
woj. podkarpackie / pow. jarosławski / gm. Roźwienica
Ulica: – 152

PODZIEL SIĘ

Facebook
Drukuj
Email

PRODUKTY

Podobne produkty

Wiadomość kontaktowa

Ogłoszenie: Pierzga Pszczela 500g