Pierzga pszczela to jeden z najcenniejszych produktów pochodzenia pszczelego, który powstaje w wyniku fermentacji pyłku pszczelego w ulu. Dzięki temu procesowi pierzga staje się wyjątkowo bogata w witaminy, minerały, aminokwasy i enzymy, które są łatwo przyswajalne przez organizm człowieka. Jest to prawdziwa bomba odżywcza, ceniona za swoje wszechstronne właściwości wspierające zdrowie i odporność.
Pierzga ma charakterystyczny, lekko kwaskowaty smak z nutą słodyczy, wynikającą z procesu fermentacji, który dodaje jej unikalnego charakteru. Jej zróżnicowana, brązowo-żółta barwa oraz naturalna konsystencja sprawiają, że jest nie tylko wartościowym dodatkiem, ale również urozmaica codzienne potrawy. Pierzgę można dodawać do jogurtów, smoothie, sałatek, czy spożywać bezpośrednio jako zdrową przekąskę.
Zapraszamy na www.miodywadowickie.pl
Cena podana za słoik 100g.
Możliwość wysyłki na terenie całej Polski lub odbiór osobisty.