Nie masz jeszcze konta?
Cechy
Cechy

PEKLOSÓL

3.70 zł / kg

Dane źródłowe:
Ligra Grzegorz Schabiński
Grzegorz Schabiński

Cena:

  • 500 g – 1,90 zł 
  • 1 kg – 3,70 zł 

Peklosól służy do produkcji zalewy solankowej, do nastrzykiwania lub wcierania na sucho. Do solenia i peklowania nadaje się mięso wszystkich rodzajów zwierząt rzeźnych. Najczęściej pekluje się mięso wieprzowe, na które peklowanie wpływa uszlachetniająco, nadając mu specyficzną barwę, smak i zapach

Dozowanie: 15-30 g na 1 kg mięsa

Składniki : Chlorek sodu – NaCl, czyli sól kuchenna 98,4%, Azotyn sodu – NaNo2, azotan III zwany nitrytem w ilości 0,5 – 0,6% na kg masy mieszanki.

Okres i warunki przechowywania: Przechowywać w zamkniętych opakowaniach, chronić przed uszkodzeniami opakowań, zabrudzeniem, zamoczeniem i pochłanianiem obcych zapachów.

Email:
Telefon:

CECHY

Produkt ekologiczny

Nie

Wysyłka

Tak

Odbiór osobisty

Nie

Do uzgodnienia

Nie

Dowóz do klienta

Nie

Produkt w systemach jakości żywności

Nie

lokalizacja

Jasło
, 38-200
woj. podkarpackie / pow. jasielski / gm. Jasło
Ulica: Floriańska 42

PODZIEL SIĘ

Facebook
Drukuj
Email

PRODUKTY

Podobne produkty

Wiadomość kontaktowa

Ogłoszenie: PEKLOSÓL