Dane źródłowe:
Vitacorn sp. z o.o.
Antoni Szymański
Spożywane oleju z orzecha włoskiego obniża ryzyko zachorowania na:
-
choroby serca;
-
miażdżycy;
-
zapalenie stawów;
-
infekcję żołądka i jelit;
ponadto zapobiega:
-
zmęczeniu i depresji;
-
alergiom skórnym.
Olej z orzecha włoskiego z uwagi na subtelny smak i zapach, może być dodawany do kremów, ciast, budyni, deserów, naleśników, sera, surówek owocowych i warzywnych oraz zup i sosów.
Produkt wyróżniony na Targach POLAGRA FOOD 2012r przez światowe Forum Mediów Polonijnych – patronował nad Targami “Smaki Regionów”.
Dostępny w butelkach o pojemności 100ml i 250ml.
Termin ważności: 9 m-cy.
Wartość odżywcza w 100g produktu
Wartość energetyczna |
3690kJ = 900kcal |
Węglowodany |
~ 0g |
Tłuszcze |
~ 97g |
Białko |
~ 0g |
Cholesterol |
~ 0mg |
Błonnik |
~ 1g |
Sól |
~ 0g |