Dane źródłowe:
Vitacorn sp. z o.o.
Antoni Szymański
Olej lniany Wielkopolski – jako jedyny z „rodziny olejów roślinnych” zawiera niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe Omega-3 i Omega-6 w proporcjach 4:1, co bardzo korzystnie pływa na:
-
prawidłową przemianę cholesterolu w organizmie;
-
wspomaga procesy trawienne; .
-
łagodzi stany zapalne jelita grubego;
-
regeneruje błony śluzowe całego układu pokarmowego i oddechowego (szczególnie gardła);
-
zapobiega zaparciom;
-
reguluje poziom cukru we krwi;
-
zmniejsza ryzyko wystąpienia cukrzycy i jej powikłań;
-
może łagodzić zmęczenie, nadpobudliwość nerwową a nawet depresje.
Olej lniany najlepiej używać „na zimno’ do sałatek, zup, surówek, kasz, sosów, ryb.
Olej lniany można stosować do diety dr Budwig.
Dostępny w butelkach o pojemności 250ml i 500ml.
Termin ważności: 3 m-ce.
Wartość odżywcza w 100g produktu
Wartość energetyczna |
3411kJ = 830kcal |
Węglowodany |
~ 0g |
Tłuszcze |
~ 98,6g |
Białko |
~ 0g |
Cholesterol |
~ 0mg |
Błonnik |
~ 1g |
Sól |
~ 0g |