Dane źródłowe:
„Pasieka Dębowa”
Krzysztof Kamiński
https://www.debowapasieka.pl/pl/
Miód z chili to z pewnością wyjątkowy produkt, idealny dla wielbicieli słodko-ostrych smaków. Słodki miód przełamany pikantnym akcentem papryczki chili to kompozycja niepowtarzalnym smaku i charakterze. Ten niecodzienny smak będzie wspaniale komponował się płatkami, a nawet lodami. Kanapki nim posmarowane nabiorą oryginalnego smaku, któremu nie oprze się żaden ciekawski nowych smaków łasuch. Ciekawą propozycja jest dodanie odrobiny miodu do herbaty. Na zimę idealnie.
Miód obniża ciśnienie krwi, a dodatkowo zmniejsza ryzyko wystąpienia miażdżycy. Łagodzi biegunki i leczy wrzody żołądka. Jest niezawodny w jesienno-zimowym okresie przeziębień i infekcji. Chili jest tu ostrym akcentem, który rozgrzeje nawet najbardziej zmarzniętych. Dodatkowo zawiera szereg witamin, które wspomagają nasze zdrowie.