Dane źródłowe:
Pasieka Smakulskich sp z.o.o
Piotr Smakulski
Miód rzepakowy szybko się krystalizuje – często jeszcze w plastrach. Wynika to z wysokiej zawartości glukozy, co nie pozostaje też bez znaczenia dla właściwości miodu rzepakowego: zaleca się go w stanach osłabienia, przemęczenia, po intensywnym wysiłku umysłowym i fizycznym. Moc łatwoprzyswajalnych węglowodanów oraz minerałów powoduje, że wspiera on również mięsień sercowy i pracę układu naczyniowego.
Kiedy warto stosować miód rzepakowy?
- przy nadciśnieniu i zaburzeniach krążenia
- w przebiegu miażdżycy
- po zabiegach medycznych
- gdy odczuwa się przewlekły stres i zmęczenie
- przy wrzodach żołądka i dwunastnicy
- w przeziębieniu i stanach zapalnych dróg oddechowych
- w trakcie meno- i andropauzy
Słoik 0,9 l miodu rzepakowego to ok 1,2 kg czystej i słodkiej dobroci prosto od pszczół z Pasieki Smakulskich.
Słoik 0,373 l to ok. 0,5 kg miodu rzepakowego.