Dane źródłowe:
Pasieka Smakulskich sp z.o.o
Piotr Smakulski
Wiele osób sądzi, że leśny miód nektarowo-spadziowy jest niepełnowartościowym substytutem miodu spadziowego. To błąd! Dzięki połączeniu dwóch rodzajów miodów uzyskuje się po pierwsze wyjątkowy smak, a po drugie – szerokie spektrum właściwości prozdrowotnych.
Miód leśny to właśnie miód nektarowo-spadziowy ze spadzi liściastej, który charakteryzuje się łagodnie słodkim smakiem o delikatnie cierpkiej nucie. Można wyczuć w nim zarówno aromat lasu, jak i kwietnej łąki. Przypadnie do gustu wszystkim miodowym koneserom, natomiast ze względu na swoje działanie pokocha go każdy, kto dba o swój organizm. Zawiera m.in. potas, fosfor, magnez, żelazo i wapń, a także łatwo przyswajalne białko oraz enzymy.
Kiedy warto stosować miód leśny?
- w przebiegu wszelkich chorób układu pokarmowego
- w anemii
- w leczeniu infekcji
- w chorobach wieńcowych i ich profilaktyce
- w stanach przewlekłego zmęczenia i osłabienia
- dla wzmocnienia odporności
Dostępny w dwóch pojemnościach: 0,9 l (ok. 1,2 kg) oraz 373 ml (ok. 500 g).