Dane źródłowe:
„Pasieka Dębowa”
Krzysztof Kamiński
https://www.debowapasieka.pl/pl/
Smagane północnymi wiatrami nadmorskich plaż rokitnikowe krzewy cierpkie rodzą jagody… Lecz piękne, pomarańczowe, intensywne w swoim smaku. Jak to tak? Czemu to tak? Tak być nie może! Nie podobna by te cudowne, mocne jagody zostały same przez swoje skwaszone wnętrze! Już ku nim bieży doskonały, słodki i wspaniały miód. Płynne złoto, zrodzone na słonecznych łąkach, polach i w lasach. Lepka słodycz bierze w objęcia rokitnikową moc smaku, przenika ją, zniewala, łagodzi. Sama nabiera mocy, wdzięku, wyrazu, kształtuje charakter i staje się doskonałą pełnią dwóch przeciwieństw smaków. Łączy to co wydawało się nie do pogodzenia! Tak rodzi się charakterna piękność, mocna, zdecydowana i słodka, niczym elfia wojowniczka o zjawiskowej piękności!
To wyjątkowe i doskonałe połączenie pasujące do herbaty – chyba jedno z najlepszych jakie sobie można wyobrazić! Doskonale pasuje tez do herbaty zielonej, czy owocowej. Świetny dodatek do lodów. Wyobraźcie sobie mocną, kwaśna słodycz z lodami waniliowymi! Albo takiego gofra, czy andruta. Zresztą wierzę, ze pomysłów Wam nie zabraknie – koniecznie spróbujcie sami!