Cechy
Cechy

Mąka żytnia typ 2000

7.00 zł / kg

Dane źródłowe:
Bieszczadzkie Smaki Sp. z o.o.
Bogdan Ablewski

Mąka żytnia typ 2000

Mąka żytnia, typ 2000, to mąka produkowana z pełnego przemiału całych ziaren żyta. Wypiekamy na niej nasz chleb Żytni oraz Śpiewany. Mąka ta idealnie nadaje się do zrobienia domowego zakwasu na chleb.

Waga: 1 kg

 

Mąkę żytnią w typie 2000 stosuje się do wyrobu bułek, klusek, makaronu i oczywiście chleba. Im w mące jest większy udział okrywy owocowo-nasiennej, tym ten procent jest większy. Im wyższy wskaźnik, tym mąka jest bogatsza w składniki mineralne, ale zarazem cięższa. Dla porównania mąka razowa (może być pszenna lub żytnia) o typie 2000 oznacza 2% udział popiołu w tej mące.

Email:
Telefon:

CECHY

Produkt ekologiczny

Nie

Wysyłka

Nie

Odbiór osobisty

Nie

Do uzgodnienia

Nie

Dowóz do klienta

Nie

Produkt w systemach jakości żywności

Nie

lokalizacja

Smolnik
, 38-543
woj. podkarpackie / pow. sanocki / gm. Komańcza
Ulica: – 9

PODZIEL SIĘ

Facebook
Drukuj
Email

PRODUKTY

Podobne produkty

Wiadomość kontaktowa

Ogłoszenie: Mąka żytnia typ 2000