Dane źródłowe:
CODZIENNA PORCJA
Karol Kubicki
Cena: 8,90 zł – 1000g
Opis: Mąka z prosa to pełnowartościowy zamiennik mąki pszennej. Chętnie korzystają z niej na przykład weganie. Ma delikatny orzechowy i nieco słodkawy smak. Jeśli tylko wiesz jak ją wykorzystać może być bardzo cennym składnikiem wielu potraw. Używana jest do wyrobu zdrowego pieczywa, ciast i kruchych tart. Dobrze odnajduje się w naleśnikach, gofrach i racuchach. Dzieci uwielbiają bananowe placuszki z mąką jaglaną. Tworzy ona niezły duet z mąką gryczaną, a w połączeniu z mąką orkiszową sprawdzi się jako zdrowy i skuteczny sposób na zagęszczanie zup i sosów. Mąka jaglana to częsty składnik w kuchni osób stosujących zbilansowaną
i zrównoważoną dietę. Dobrze jest mieć ją w domowej spiżarni i używać do przygotowywania codziennych posiłków.
Składniki: Mąka jaglana.
Wartość odżywcza produktu w 100g produktu: | |
Wartość energetyczna | 1527 kJ/ 370 kcal |
Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
3,6 g 0,7 g |
Węglowodany w tym cukry |
73 g 0 g |
Błonnik | 5,9 g |
Białko | 12 g |
Sól | 0 g |
Produkt może zawierać: Zboża zawierające gluten, orzechy ziemne, soję, inne orzechy, gorczycę, sezam, dwutlenek siarki.