Dane źródłowe:
Agencja Eventowa Jaś Wędrowniczek Justyna Szepieniec
Jasiowa Piwniczka
Czekolada różowa z truskawką i miętą 85 g
wyrabiana ręcznie, lokalna
Tajemnicza chwila przyjemności z różowego ziarna kakaowca, w orzeźwiającym towarzystwie. Różowa czekolada rozlewa się ciepłą słodyczą po podniebieniu, a po chwili dołącza do niej truskawka w asyście suszonej mięty. Każdy kawałek może Was przenieść we wspomnieniach do letnich chwil, gdy smakowaliście soczystych truskawek. Przyjemna świeżość mięty nadaje wyjątkowej głębi smaku, a cała kompozycja staje się lekka i ma miłą nutkę orzeźwienia.
- PAMIĘTAJCIE
Czekolada różowa nazywana jest też ruby albo rubinową. To czwarty gatunek czekolady – po mlecznej, gorzkiej i białej. Jest kremowa, słodka i delikatna w smaku. Niektórzy powiedzieliby nawet "niebo w gębie!". Na pewno warto chociaż jeden raz ją spróbować – ale ostrzegamy: grozi to odkryciem swojego ulubionego smaku i pokochaniem na zawsze 🙂
- SKŁAD
Czekolada różowa (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko odtłuszczone w proszku, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, emulgator: lecytyna sojowa, kwas cytrynowy, naturalny aromat waniliowy), truskawka liofilizowana, mięta suszona
Masa kakaowa minimum 47,3.%. Może zawierać śladowe ilości orzechów.
- O PRZECHOWYWANIU
Przechowywać w suchym, zacienionym i chłodnym miejscu.