Dane źródłowe:
Agencja Eventowa Jaś Wędrowniczek Justyna Szepieniec
Jasiowa Piwniczka
Czekolada różowa naturalna 85 g
wyrabiana ręcznie, lokalna
Tajemnicza chwila przyjemności z różowego ziarna kakaowca – i dla łasuchów, i dla koneserów. Nazywana jest ruby albo rubinową. To czwarty gatunek czekolady – po mlecznej, gorzkiej i białej. Jest kremowa, słodka i delikatna w smaku. Niektórzy powiedzieliby nawet "niebo w gębie!". Na pewno warto chociaż jeden raz ją spróbować – ale ostrzegamy: grozi to odkryciem swojego ulubionego smaku i pokochaniem na zawsze 🙂
- SKŁAD
Cukier, tłuszcz kakaowy, mleko odtłuszczone w proszku, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, emulgator: lecytyna sojowa, kwas cytrynowy, naturalny aromat waniliowy
Masa kakaowa minimum 47,3%. Może zawierać śladowe ilości orzechów.
- O PRZECHOWYWANIU
Przechowywać w suchym, zacienionym i chłodnym miejscu.