Cechy
Cechy

Chleb cebulowy

17.50 zł / kg

Dane źródłowe:
Anmar Piekarnia – Tradycyjne pieczywo i wędliny
Anna Kałamarz

Chlebek Cebulowy żytni bez drożdży na zakwasie pieczony na liściu kapusty w piecach opalanych drewnem. Ciasto z dodatkiem cebuli prażonej. Bardzo aromatyczny, wykonany według tradycyjnej receptury bez dodatków konserwantów i sztucznych polepszaczy smaku. Doskonały do kanapek z serem, pomidorem i wędliną. Chleb cebulowy to popularny rodzaj pieczywa, który sprawdza się również z tradycyjnymi potrawami kuchni polskiej – jak zupy, bigos czy różnego rodzaju gulasze. To propozycja dla osób ceniących najwyższą jakość pieczywa oraz tradycyjne smaki. Chleb cebulowy dostępny stacjonarnie oraz na zamówienie z dostawą.

Skład chleba cebulowego

Skład: mąka żytnia – 70%, zakwas żytni, mąka pszenna, woda, maślanka-sezonowo, płatki ziemniaczane, kminek, sól. Może długo leżakować. Waga 0,8 kg

Wartości odżywcze: Wartość energetyczna – 265,00 kcal/100g    1120,62kJ/100g

Tłuszcz – 3,18 g/100g      w tym kwasy tłuszczowe nasycone -1,41 g/100 g

Azot – 1,04 g/100g

Białko – 6,50 g/100g

Woda – 34,16 g/100g

Sucha masa – 65,84 g/100g

Popiół ogólny – 1,91 g/100g

Węglowodany przyswajalne – 50,94 g/100g  w tym cukry  – 2,71 g/100g

Błonnik pokarmowy – 3,31 g/100g

Chlorek sodu -1,44 g/100g          

Więcej informacji na stronie sklepu internetowego: https://sklepanmar.pl/

Email:
Telefon:

CECHY

Produkt ekologiczny

Nie

Wysyłka

Tak

Odbiór osobisty

Tak

Do uzgodnienia

Nie

Dowóz do klienta

Nie

Produkt w systemach jakości żywności

Nie

lokalizacja

Rogóżno
, 37-112
woj. podkarpackie / pow. łańcucki / gm. Łańcut
Ulica: – 465a

PODZIEL SIĘ

Facebook
Drukuj
Email

PRODUKTY

Podobne produkty

Wiadomość kontaktowa

Ogłoszenie: Chleb cebulowy