Dane źródłowe:
Anmar Piekarnia – Tradycyjne pieczywo i wędliny
Anna Kałamarz
Chlebek Cebulowy żytni bez drożdży na zakwasie pieczony na liściu kapusty w piecach opalanych drewnem. Ciasto z dodatkiem cebuli prażonej. Bardzo aromatyczny, wykonany według tradycyjnej receptury bez dodatków konserwantów i sztucznych polepszaczy smaku. Doskonały do kanapek z serem, pomidorem i wędliną. Chleb cebulowy to popularny rodzaj pieczywa, który sprawdza się również z tradycyjnymi potrawami kuchni polskiej – jak zupy, bigos czy różnego rodzaju gulasze. To propozycja dla osób ceniących najwyższą jakość pieczywa oraz tradycyjne smaki. Chleb cebulowy dostępny stacjonarnie oraz na zamówienie z dostawą.
Skład chleba cebulowego
Skład: mąka żytnia – 70%, zakwas żytni, mąka pszenna, woda, maślanka-sezonowo, płatki ziemniaczane, kminek, sól. Może długo leżakować. Waga 0,8 kg
Wartości odżywcze: Wartość energetyczna – 265,00 kcal/100g 1120,62kJ/100g
Tłuszcz – 3,18 g/100g w tym kwasy tłuszczowe nasycone -1,41 g/100 g
Azot – 1,04 g/100g
Białko – 6,50 g/100g
Woda – 34,16 g/100g
Sucha masa – 65,84 g/100g
Popiół ogólny – 1,91 g/100g
Węglowodany przyswajalne – 50,94 g/100g w tym cukry – 2,71 g/100g
Błonnik pokarmowy – 3,31 g/100g
Chlorek sodu -1,44 g/100g
Więcej informacji na stronie sklepu internetowego: https://sklepanmar.pl/