Dane źródłowe:
Piekarnia Eko Instytut Sadkiewicza przy ZBPP sp. z o.o
Józef Sadkiewicz
Sprzedaż limitowana! Tradycyjnie przygotowany. Ciemne, wyraziste pieczywo, do którego wykorzystano razową mąkę żytnią. Obok wysokich walorów smakowych – charakterystycznej zbożowej paloności i pełnoziarnistej pełni może pochwalić się niezwykle wysoką wartością odżywczą. Zastosowanie mąki z pełnego przemiału gwarantuje obecność witamin, minerałów i dużej, optymalnej dawki błonnika na każdy dzień. Dodatek kwasu piekarskiego własnej produkcji na naturalnym procesie fermentacji mlekowej zapewnia świeżość i zapobiega utracie smakowitości. Tradycyjna receptura i uważnie przeprowadzany proces wypieku gwarantuje najwyższą jakość, potwierdzoną atestem laboratoryjnym. Pieczywo idealnie sprawdzi się jako dopełnienie zdrowego, sytego śniadania o regionalnym charakterze. Więcej informacji na stronie www.instytut-sadkiewicza.pl