Dane źródłowe:
PPHU AWB Alina Becla
Alina Becla
Prosty skład: Opakowanie zawiera 100% natki i korzenia buraka ćwikłowego.
Cena: 132,90 zł – 1kg.
Suszona botwinka to:
- Produkt naturalny
- Bez konserwantów
- Niesiarkowany
- Pakowany ręcznie
Wartość odżywcza w 100g: wartość energetyczna 80 kJ/19 kcal; tłuszcz 0,1g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,01g; węglowodany 4,0g; w tym cukry 0,5g; błonnik 3,7g; białko 1,8g; sól 0,5g.
Nasza rada
Mieszanka jest świetną bazą do zupy botwinowej i barszczu czerwonego. Zaleca się od 2-3 łyżki stołowe suszu na 1,5 litra zupy. Suszone warzywa są doskonałym dodatkiem smakowym i aromatycznym w przyrządzaniu zup, sosów, sałatek, mięs, marynat. Przed użyciem potrząśnij opakowaniem.
Jak suszymy?
W sposób naturalny, gorącym powietrzem w temperaturze poniżej 70°C. Wszystko po to, by zachować maksymalną ilość wartości odżywczych. Po wysuszeniu owoce przechodzą proces selekcji.
Czy wiesz, że:
Burak (bulwa i liście) jest prawdziwą skarbnicą minerałów takich jak wapń, fosfor, potas, żelazo, kobalt, magnez, witamin A, C, B1, a także kwasu foliowego.
100g suszu zastępuje około 1kg świeżych warzyw!
Burak działa odkwaszająco na organizm, usprawnia przemianę materii dzięki zawartemu w sobie błonnikowi, jest więc sprzymierzeńcem w odchudzaniu, dostarcza kobalt, który bierze udział w tworzeniu czerwonych krwinek, jest więc pomocny w leczeniu niedokrwistości, anemii, obniża ciśnienie krwi, dostarcza kwas foliowy, który wpływa pozytywnie na system nerwowy, działanie wątroby, żołądka i jelit.