Dane źródłowe:
Agencja Eventowa Jaś Wędrowniczek Justyna Szepieniec
Jasiowa Piwniczka
Barszcz czerwony 500 ml
naturalny, prosty skład, bez konserwantów
Rubinowy król, czyli bezkonkurencyjny specjał polskiego stołu…
Jest przyjemnie przyprawiony i ma doskonały kolor. Naturalny i niepasteryzowany – zawiera korzystne bakterie z procesu fermentacji. Co ważne, nie zawiera żadnych dodatków, konserwantów czy zagęszczaczy – dostajecie samo zdrowie!
- PAMIĘTAJCIE
Kiszony barszcz jest wyrabiany tradycyjną metodą w małym i lokalnym gospodarstwie. Powstaje według klasycznej receptury z lokalnych warzyw i przypraw. Kisi się go 2-3 dni w 160-litrowych beczkach, a na koniec rozlewa do najzdrowszych, szklanych butelek. Cały proces jest naturalny, przebiega pod cierpliwymi rękami wytwórcy, który ma ogromne zamiłowanie do swojej pracy. Daje to gwarancję bardzo wysokiej jakości tego, co trafia na Wasz stół.
- SPOSÓB UŻYCIA
– można pić na surowo, bezpośrednio
– do wywaru z mięsa, buraków lub grzybów (Wlejcie tyle naszego zakwasu, ile potrzebujecie – aby odpowiednio zakwasić wywar. Nie gotujcie! Możecie doprawić do smaku, np. solą.)
- SKŁAD
Woda, burak ćwikłowy, sól, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, kminek, świeży czosnek
Powstały osad jest naturalnym zjawiskiem.
- O PRZECHOWYWANIU
Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Więcej informacji na stronie sklepu internetowego: https://jasiowapiwniczka.pl/