Dane źródłowe:
SOSTA sp. z o.o.
Bogusław Węglarz
Chrzan i gorczyca? Obok takiego tandemu nie można przejść obojętnie. Ostry smak i kremowa konsystencja to charakterystyczny smak musztardy z dodatkiem chrzanu. Czego w niej nie znajdziecie? Cukru, sztucznych barwników i aromatów.
Aromatyczna i ostra, ale to właśnie dlatego jest tak wyjątkowa. Gorczyca, której używamy do produkcji musztardy, pochodzi wyłącznie z naturalnych upraw. Chrzan tylko dodaje jej animuszu. Nic więc dziwnego, że coraz częściej to połączenie pojawia się na polskich stołach.
woda, miód, gorczyca, chrzan, ocet jabłkowy, sól, przyprawy
Wartość odżywcza w 100g produktu | |
Wartość energetyczna | 588 kJ/144 kcal |
Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
2,8 g |
0,2 g | |
Węglowodany w tym cukry |
22 g |
22 g | |
Białko | 2,9 g |
Sól | 1,6 g |