Dane źródłowe:
Dariusz Lewicki
Dariusz Lewicki
Gospodarstwo od 1990r posiada certyfikat gospodarstwa ekologicznego. Celem produkcji ekologicznej było stworzenie systemu gospodarowania o zrównoważonej produkcji roślinnej i zwierzęcej w obrębie gospodarstwa, dążenie do wytwarzania produktów o wysokiej jakości biologicznej oraz dążenie do produkowania produktów spożywczych, zaspokajających zapotrzebowanie klientów na żywność produkowaną w sposób nie stanowiący zagrożenia dla środowiska, zdrowia ludzi oraz zdrowia i dobrostanu zwierząt. Produkty pochodzące z gospodarstwa dostępne do zakończenia zapasów. Zapraszamy.
Burak ćwikłowy jest jednym z najpopularniejszych warzyw. Powinniśmy jeść go więcej, ponieważ jest tanim źródłem wielu ważnych składników, w tym antocyjanów. Najczęściej używamy go w barszczu czerwonym, ale warto go spożywać również w innych potrawach i na surowo.