Dane źródłowe:
Leszczynowy Gaj
Barbara Freygant
– Olej Dyniowy –
Tłoczony metodą na zimno z polskich pestek dyni, nieprażonych. Olej po tłoczeniu nie jest poddawany procesom rafinacji lub filtracji.
Aby olej dyniowy zawsze trafiał do rąk klienta świeży, potrzebujemy do 2 dni na realizacje zamówienia. Nie magazynujemy tego produktu, również nie tłoczymy na zapas.
Zalety regularnego stosowania oleju dyniowego:
– wspomaga leczenie początkowej fazy prostaty, zaburzeniach oddawania moczu,
– pomaga zwalczyć pasożyty w układzie pokarmowym, tym samym pomaga usunąć toksyny z organizmu,
– zalecane przy obniżonej potencji,
– pomocny w walce z trądzikiem,
– doskonale nawilża skórę suchą, spłyca zmarszczki, poprawia jędrność skóry,
– pomocny w kuracjach antycellulitowych,
– działa odżywczo na włosy głowy,
Przykładowe zastosowanie oleju z pestek dyni:
– do spożywania wyłącznie na zimno, jako dodatek do sałatek, twarogów, jajek, kanapek jak i również do deserów na przykład lodów czy sernika,
Olej dyniowy produkowany przez nas należy spożyć w ciągu 3 miesięcy.
Przechowywać w lodówce, nie wystawiać na działanie promieni słonecznych.
Po terminie ważności, 3 miesięcy, nie należy spożywać.