Dane źródłowe:
Anmar Piekarnia – Tradycyjne pieczywo i wędliny
Anna Kałamarz
Chleb z dynią
Chlebek z pestkami dyni – żytni na zakwasie z dużą ilością pestek dyni. Pieczony w foremkach w piecach opalanych drewnem. Nadaje się do długiego przechowywania, o dobrej krajalności nie kruszący się, z wyraźnym smakiem dyni. Jest idealny do kanapek z serem, pomidorem i wędliną. Chleb z dynią wypiekany według tradycyjnej receptury to bardzo smaczny i zdrowy rodzaj pieczywa. Pestki dyni posiadają szereg witamin i minerałów które wspierają pracę organizmu, a brak sztucznych dodatków w chlebie sprawia, że jest on zdrową alternatywą dla pieczywa z dużych sklepów. Chleb z dynią dostępny jest w naszej piekarni stacjonarnie lub na zamówienie wraz z dostawą na terenie całej Polski.
Chleb z pestkami dyni – skład
Skład: mąka żytnia – 70% zakwas żytni, mąka pszenna, woda, maślanka – sezonowo, płatki ziemniaczane, pestki dyni, kminek, sól.
Waga 0,8 kg
Wartości odżywcze: Wartość energetyczna – 277,19 kcal/100g 1166,03 kJ/100g
Tłuszcz – 7,31 g/100g w tym kwasy tłuszczowe nasycone -1,37 g/100g
Azot – 1,58 g/100g
Białko – 9,85 g/100g
Woda – 34,83 g/100g
Sucha masa – 65,17 g/100g
Popiół ogólny – 2,12 g/100g
Węglowodany przyswajalne – 40,11 g/100g w tym cukry – 2,05 g/100g
Błonnik pokarmowy – 5,78 g/100g
Chlorek sodu -1,51 g/100g
Więcej informacji na stronie sklepu internetowego: https://sklepanmar.pl/