Dane źródłowe:
Anmar Piekarnia – Tradycyjne pieczywo i wędliny
Anna Kałamarz
Polędwiczki z grzybami
Nasze polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym to pomysł na szybki oraz syty obiad keto. Mięso jest podsmażane, a następnie gotowane do miękkości. Przyprawy używane podczas gotowania nadają temu daniu wyborny smak. Danie polecamy podawać z pieczywem nisko węglowodanowym lub makaronem konjac, który idealnie nadaje się na dietę keto.
Polędwiczki Wieprzowe w Sosie Grzybowym
Składniki: Przysmażone plastry polędwiczek wieprzowych, cebula, czosnek, grzyby leśne, musztarda.
Przyprawy: Sól, pieprz, tymianek, papryka czerwona słodka, jarzynka, maggi.
Zawartość składników odżywczych w 100 g produktu:
wartość energetyczna 82 kcal/346 kJ
tłuszcz 3,3 g (w tym kwasy tłuszcze nasycone 1,0 g)
węglowodany 2,8 g (w tym cukry <0,5 g)
białko 10 g
sól 0,81 g
*Produkt zawiera gorczycę. Produkt może zawierać seler, gluten, mleko łącznie z laktozą.
Więcej informacji na stronie sklepu internetowego: https://sklepanmar.pl/