Dane źródłowe:
P.P.U.H. Niro Sp. z o.o.
Urszula Romańczyk
Orkisz jest podgatunkiem pszenicy – jednym z najstarszych na świecie. W przeciwieństwie do zwykłej pszenicy ma bogatszy skład.
Kasza manna dla wielu osób jest dobrze znanym smakiem z dzieciństwa.
Kasza manna jest nie tyko smaczna, ale i zdrowa.
Ugotowana na mleku lub wodzie z dodatkiem konfitur lub świeżych owoców stanowi pyszne połączenie.
Kasza manna, poza tym, że jest smaczna, jest również bardzo zdrowa. Zawiera witaminy z grupy B, w tym witaminę B1, B2, B6 ale i witaminę PP oraz mikro- i makroelementy, takie jak: potas, żelazo, magnez oraz – jako jedna z niewielu kasz – także jod. Ponadto, jest produktem lekkostrawnym, idealna dla osób, borykających się z problemami ze strony układu pokarmowego.
https://sklep.niro-bio.pl/kasza-manna-orkiszowa-500-g,3,1428,1256