Dane źródłowe:
„Pasieka Dębowa”
Krzysztof Kamiński
Miód kremowany z sezamem. Masa netto 400g. (47,5zł/kg). Niewielkie ziarenka złotego sezamu. Wypieszczone w zwrotnikowym słońcu Indii zagościły w naszym kraju. Przywiozły aromaty tropiku, zaklęty w nich powiew ciepłego monsunu, brzemiennego wilgocią zrodzoną z oceanicznych mgieł… Południowe aromaty splatają się z polskim miodem, słoneczną słodyczą, pracą pszczół i ludzi, miłością do natury i dobrego smaku. Coś jakby chałwa, coś z sezamek, wszystko spięte klamrą słodkiego zdrowia. Uśpiona radość, pyszna obietnica czeka na uwolnienie, prosi byś zechciał spróbować, pozwolił się uwieść rozkoszy podniebienia. Samoistne dzieło sztuki kulinarnej, perła wśród skarbów, doskonała doskonałość, dzieło skończone w swej harmonijnej naturze.
Wyśmienita propozycja do kawy czarnej i kawy z mlekiem. Idealnie pasuje na białe i ciemne pieczywo, nadaje się do bułek, kajzerek, bagietek, pieczywa chrupkiego i każdego innego. Pasuje jako samoistna przekąska na wycieczkach, wypadach na łono natury, wędkarskich eskapad, czy górskich wspinaczek. Świetnie nadaje się do ciepłego mleka. Wyborny miód do naleśników, gofrów, tostów, deserów (zwłaszcza z orzechami), lodów, musli, czy chrupek kukurydzianych.