Nie masz jeszcze konta?
Cechy
Cechy

OCET JABŁKOWY 250ML

17.99 zł / szt.

Kategoria: Przetwory

Dane źródłowe:
Gospodarstwo Rolne
Dorota Oliwiak

Ocet jabłkowy to naturalny produkt powstający w wyniku fermentacji z jabłek antonówki lub mieszanki jabłek  

Dobrej jakości ocet jest mętny, zawiera matkę octową, czyli żywe kolonie bakteryjne, a także wciąż żywe drożdże, zachowuje cały czas wysoką aktywność mikrobiologiczną. Dlatego bardzo ważne jest, aby wybierać ocet niepasteryzowany  

Ocet jabłkowy jest skuteczny na infekcje bakteryjne i grzybicę. 

Pektyny z octu mogą łagodzić przebieg cukrzycy lub zapobiegać jej 

Kwas octowy pomaga regulować metabolizm cukrów i przyczynia się do wyrównania poziomu glukozy we krwi.  Chroni przed nadciśnieniem i obniża cholesterol 

W Occie jabłkowym jest kwas octowy i chlorogenowy  które ułatwiają przetwarzanie produktów przemiany tłuszczów, pektyny angażują enzymy trawienne i wywołują uczucie sytości. Pomaga nam zrzucić zbędne kilogramy. Ocet jabłkowy jest znany jako naturalny priobiotyk. 

Octu jabłkowego nie można pić bezpośrednio z butelki, ze względu na swój kwaśny odczyn może podrażnić żołądek i przełyk oraz uszkodzić szkliwo zębów. Najlepiej rozcieńczać w szklance wody i wypijać na czczo, a także przed obiadem i kolacją. Ocet jabłkowy świetnie nadaje się do różnych potraw, np. sałatek, dressingów bądź koktajli. 

Więcej informacji i możliwość bezpośredniego zakupu na stronie internetowej: https://oliviak.pl/

Email:
Telefon:

CECHY

Produkt ekologiczny

Nie

Wysyłka

Tak

Odbiór osobisty

Nie

Do uzgodnienia

Nie

Dowóz do klienta

Nie

Produkt w systemach jakości żywności

Nie

lokalizacja

Moszczanica
, 37-632
woj. podkarpackie / pow. lubaczowski / gm. Stary Dzików
Ulica: Moszczanica 12

PODZIEL SIĘ

Facebook
Drukuj
Email

PRODUKTY

Podobne produkty

Wiadomość kontaktowa

Ogłoszenie: OCET JABŁKOWY 250ML