Dane źródłowe:
Szczypta Smaku Bieszczady
Klaudia Karkut-Wethacz
Miód z imbirem i cytryną to bogactwo smaków miodu wielokwiatowego, liofilizowanego imbiru i cytryny. Miód posiada wiele właściwości odżywczych i minerałów. Owoce w procesie liofilizacji nie tracą swoich właściwości przez co oferujemy w pełni naturalny produkt. Nasz miód posiada jasno żółty odcień i doskonale sprawdzi się jako dodatek do herbat i deserów – w szczególności znajdzie idealne zastosowanie przy przeziębieniach. Posiada silne właściwości przeciwzapalne i przeciwwirusowe.
Miód z imbirem i cytryną to wyjątkowe połączenie, idealne do jesiennej herbaty i zimowych wieczorów.
Składniki: kremowany miód wielokwiatowy 95%, imbir liofilizowany 2,5%, cytryna liofilizowana 2,5%.
Dobry miód ulega krystalizacji.
Krystalizacja i rozwarstwianie się miodu jest procesem naturalnym oraz nie wpływa na jego jakość.
Masa netto: 250 g lub 430 g