Dane źródłowe:
Szczypta Smaku Bieszczady
Klaudia Karkut-Wethacz
Miód z jeżyną leśną to połączenie klasycznej słodyczy z delikatnie kwaskowatym smakiem owoców. Zdrowe i pyszne, z całą pewnością na długo zapadnie w pamięci. Zamknij oczy i pozwól sobie na niezwykłą podróż po kwietnych łąkach i górzystych lasach.
Poza aromatyczną owocową nutą, możesz liczyć również na masę prozdrowotnych substancji. Miód z jeżyną ma działanie odkażające, hamuje namnażanie się szkodliwych bakterii, działa również antyoksydacyjne. Dzięki dużej ilości składników odżywczych, zapewni także natychmiastowy przypływ energii.
Dzięki połączeniu smaków, miód z jeżyną będzie fantastycznym dodatkiem do herbaty, ciasta, czy koktajlu. Słodko kwaśne połączenie sprawi, że idealnie nada się do dań wytrawnych i mięs!
Składniki: kremowany miód wielokwiatowy 96,5%, jeżyna liofilizowana 3,5%.
Pozyskany z terenów Bieszczad.
Dobry miód ulega krystalizacji.
Krystalizacja i rozwarstwianie się miodu jest procesem naturalnym oraz nie wpływa na jego jakość.
Masa netto: 230 g