Nie masz jeszcze konta?
Cechy
Cechy

Pierzga pszczela

65.00 zł / szt.

Dane źródłowe:
Leśne miody
Sławomir Czapka

Pierzga pszczela to niezwykłe połączenie pyłku pszczelego, mleczka pszczelego, miodu oraz enzymów produkowanych przez pszczoły. Tego rodzaju składniki sprawiają, że produkt ten posiada w swoim składzie więcej witamin i kwasów organicznych niż pyłek kwiatowy. Można zatem powiedzieć, że to prawdziwa bomba witaminowa! Wypróbuj ją, a szybko dostrzeżesz jej bogate właściwości prozdrowotne i nie tylko.

Cena:

  • 200g w doypacku – 60,00 zł
  • 200g w słoiku – 65,00 zł 
  • 500g w doypacku – 130,00 zł

Pierzga pszczela to substancja, którą wytwarzają pszczoły. Stanowi połączenie pyłku kwiatowego i miodu lub nektaru, jakie jest następnie konserwowane przez pszczoły w komórkach plastra. Pierzga wykazuje szczególne wartości przy regeneracji i wzmocnieniu organizmu. Jej stosowanie polecane jest zwłaszcza przy niedoborach witamin i minerałów.

Jak spożywać pierzgę pszczelą?

  • Możesz zrobić to na dwa sposoby: prosto ze słoika lub namoczyć chwilę w wodzie. W pełni naturalną pierzgę pszczelą znajdziesz w naszym sklepie! Dostępna jest w atrakcyjnej cenie. Zapraszamy!

Jak powstaje pierzga pszczela?

  • Pierzga powstaje z pyłku kwiatowego, przynoszonego do ula przez pszczoły, który mieszany jest z miodem i śliną pszczół tzw enzymami. Mieszanka jest ubijana w komórkach plastrach, a następnie ulega fermentacji, tzw. Kiszonka.

Czy pierzga jest zdrowsza od pyłku pszczelego?

  • Tak jest zdrowsza, ponieważ zawiera mleczko pszczele, miód, enzymy pszczele plus dodatkowo jest to rodzaj kiszonki dzieki czemu lepiej jest przyswajana przez organizm.
Email:
Telefon:

CECHY

Produkt ekologiczny

Nie

Wysyłka

Tak

Odbiór osobisty

Nie

Do uzgodnienia

Nie

Dowóz do klienta

Nie

Produkt w systemach jakości żywności

Nie

lokalizacja

Kobylany
, 38-462
woj. podkarpackie / pow. krośnieński / gm. Chorkówka
Ulica: – 270

PODZIEL SIĘ

Facebook
Drukuj
Email

PRODUKTY

Podobne produkty

Wiadomość kontaktowa

Ogłoszenie: Pierzga pszczela