Dane źródłowe:
Agencja Eventowa Jaś Wędrowniczek Justyna Szepieniec
Jasiowa Piwniczka
Co ma wspólnego kawa z innych rejonów świata z Bieszczadami? Została skomponowana przez naszych lokalnych znawców. Również została tak doskonale dobrana, aby podkreślała swojskie klimaty, oddawała kwintesencję naszych ulubionych smaków. No i nazwa! Nie jest bez przyczyny, bo wraz z nią przybliżamy Wam ukochany Beskid Niski i Bieszczady.
Przedstawiamy zatem tajemniczą Czarną Panią z Zamczyska. Łączy ona kilka legend z naszych okolic. Zamczysko (czy inaczej Góra Zamkowa) stanowi jedno ze znanych miejsc w Rymanowie. To wzniesienie, którego południowe zbocze schodzi wprost do malowniczej dolinki Czarnego Potoku, a tenże w końcu łączy się z rzeką Tabor. Natomiast równie piękne widoki mają ruiny Zamku na Górze Sobień w dolinie Sanu. Związana jest z nimi ciekawa legenda o enigmatycznej Czarnej Damie. W te urokliwe tereny można pojechać docelowo i zachwycać się ich przyrodą oraz cudnymi widokami albo potraktować te miejsca jako bajeczny przystanek w swojej podróży po Bieszczadach i Beskidzie Niskim.
- PAMIĘTAJCIE
Czarna Pani z Zamczyska ma przyjemny posmak orzechów i czekolady. W zapachu znajdziecie subtelne nuty prażonych orzechów, miodu, kwiatów oraz jeżyn. Nadaje się do przygotowania każdego rodzaju kawy, ale najlepiej rozwija swoje walory smakowe po dodaniu mleka. Jest więc idealna do kaw typu latte macchiato, cappuccino czy flat white.
- SKŁAD
80% Arabica z Ameryki Południowej
20% Robusta z Azji
- O PRZECHOWYWANIU
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.