Dane źródłowe:
Agencja Eventowa Jaś Wędrowniczek Justyna Szepieniec
Jasiowa Piwniczka
Konfitura z jagód leśnych 200 g – naturalna, wytwarzana ręcznie, pasteryzowana, lokalna.
Tam gdzie powietrze jest rześkie, podczas ciepłych i letnich dni. Z jagód zbieranych z bieszczadzkich lasów* powstaje wyrabiana w wyjątkowy sposób konfitura. Cierpliwe ręce pieczołowicie mieszają delikatne owoce, aby zachować ich smak, aromat i kształt. Dzięki temu konfitura staje się kwintesencją krystalicznie czystych terenów zbioru, domowego spokoju i cierpliwie wytworzonej pyszności. Już od pierwszego skosztowania możecie przenieść się we wspomnienia letnich chwil na leśnych bezdrożach, porozkoszować się zapachem prosto z Bieszczad. Bez konserwantów, barwników i szkodliwych dodatków – dostajecie samo zdrowie.
* Tereny lasów i łąk są czyste, oddalone od dróg i zanieczyszczeń.
- ZASTOSOWANIE
Smakuje wyśmienicie nie tylko w tradycyjnym wydaniu. Można jej użyć również do ciemnych ciast. Sprawia, że są wilgotne, nie wymagają ponczowania i mają jagodowy posmak. Przykład w przepisie TUTAJ
- SKŁAD
Jagody leśne, cukier, pektyna (naturalna substancja żelująca)
Sporządzona z nie mniej niż 81 g owoców na 100 g produktu. Nie zawiera konserwantów, barwników, ani innych szkodliwych polepszaczy.
- O PRZECHOWYWANIU
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu słoiczka przechowywać go w lodówce.
Więcej informacji na stronie sklepu internetowego: https://jasiowapiwniczka.pl/