Dane źródłowe:
DeliBakalie
Leszek Ogryzek
O produkcie:
Zielem angielskim całym przyprawiamy różne mięsa, takie jak baraninę, wieprzowinę, cielęcinę, a także kiełbasy i konserwy mięsne. Dodaje się je także do marynat, sosów i tłustych potraw, które uzyskują dzięki niemu przyjemny aromat. Bez tej przyprawy wiele traci również szpinak, ryby smażone na oleju, sałatki rybne, dziczyzna, sosy do dziczyzny, zupa jarzynowa, galarety i ogórki kiszone. Dla polepszenia smaku dodaje się niewielkie ilości ziela angielskiego do budyniów, marynat, ciast świątecznych, a także kompotów owocowych i słodkich likierów.
Ziele angielskie całe ma zniewalający aromat, w którym rozpoznać można nuty kardamonu, goździków, cynamonu, gałki muszkatołowej, pieprzu i wielu innych lubianych przypraw. Całe ziarna dodajemy do marynat i sosów, a także przyprawiamy słodkie likiery i kompoty. Zielem angielskim zachwycamy się od wieków ze względu na walory smakowe i aromatyczne.
Kraj pochodzenia: Meksyk
Składniki:
100% ziele angielskie
Sposób przechowywania:
Rekomendowana temperatura przechowywania: 2-8 ° C.
Cena:
250g – 17,90zł
500g – 27,80zł
1000g – 49,90zł
Darmowa wysyłka powyżej 150zł