Dane źródłowe:
Gospodarstwo Rolno – Szkółkarskie
Marlena Jaworski
Żywy ocet jabłkowy
Naturalny ocet jabłkowy tradycyjnie wykonywany. Jabłka w calości są rozdrabniane zalewane niewielką ilością wody, następnie dodawana jest matka octowa. W tym stanie pozostaje na kilka miesięcy w pojemnikach z dostępem tlenu. Na początku odbywa sie krótka fermentacja alkoholowa która przechodzi naturalnie dzięki grzybą, naturalnym bakterią oraz mikroskopijnych organizmów w fermentację octową.
Jabłka są z naszego sadu bez oprysków nie stosujemy żadnych pestycydów.
Ocet nie jest pasteryzowany dzieki czemu będzie się pięknie rozwijał z biegiem czasu, zmieni również barwę na ciemniejszą , wzmocni się jego aromat z biegiem czasu pojawi się również matka octowa (mająca delikatną strukturę galaretki), jest to naturalny proces cały czas zachodzącej fermentacji octowej. Można ją zebrać i wyrzucić, lub wykorzystać jako starter do samodzielnej produkcji octu np. z jeżyn.
Nasze gospodarstwo rolne jest niewielkie więc ilość octu jest ograniczona.
-naturalna fermentacja
-niepasteryzowany
-niesiarkowany
-niefiltrowany
-naturalna matka octowa
-żywe kultury bakterii
Wlasciwosci nie moge wpisac nie ma miejsca
Ceny
Ocet jablkowy fermentacja na bazie cukru 0,5l- 10zl
ocet jablkowy fermentacja na bazie z miodu lipowego 0,5l-15zl
ocet jablkowy fermentacja na bazie z cukrem trzcinowym 0,5l-12zl
ocet gruszkowy 0,2l-15zl
ocet malinowy 200ml-20zl-brak na dzien dzisiejszy
ocet jezynowy 200ml-20zl
ocet z pigwy 200ml-20zl
ocet pigwowo jablkowy 500ml-15zl
ocet winogronowy 200ml-10zl
ocet winogronowy 500ml-20zl
Mozliwosc wysylki,
paczkomat 14zl
kurier 18zl