Dane źródłowe:
Dzikie z Natury
Paweł Kobos
Doskonała kiełbasa krakowska sucha z dzika. Grubo rozdrobniona, parzona i wędzona. Jej wyjątkowy smak podkreśla chude mięso widoczne na przekroju, doskonale sucha i krucha. Produkt, który idelanie wpisuje sie w gusta miłośnikow dziczyzny. Bez wzmacniaczy smaku i bez sztucznych barwników.
Do wytworzenia 100g produktu zużyto 128g mięsa z dzika.
1 sztuka – ok. 0,40 kg.
Składniki: Mięso z dzika. Do wytworzenia 100 gram produktu zużyto 128 gram mięsa z dzika, sól, przyprawy, aromaty i ekstrakty przypraw, czosnek, substancja konserwujaca azotyn sodu. Pakowane próżniowo. Po rozpakowaniu gwarantowana jakość przez 96 godzin.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Energia: 1016kJ/244kcal, tłuszcz: 15,0g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,2g, węglowodany: 0,3g w tym cukry:<0,5g, białko: 25,0g, sól: 2,4g.
https://dzikieznatury.pl/szynki-z-dziczyzny/kielbasa-krakowska-sucha-z-dzika/