Cechy
Cechy

Chleb z pestkami dyni

18.00 zł / szt.

Dane źródłowe:
Anmar Piekarnia – Tradycyjne pieczywo i wędliny
Anna Kałamarz

Chleb z dynią

Chlebek z pestkami dyni – żytni na zakwasie z dużą ilością pestek dyni. Pieczony w foremkach w piecach opalanych drewnem. Nadaje się do długiego przechowywania, o dobrej krajalności nie kruszący się, z wyraźnym smakiem dyni. Jest idealny do kanapek z serem, pomidorem i wędliną. Chleb z dynią wypiekany według tradycyjnej receptury to bardzo smaczny i zdrowy rodzaj pieczywa. Pestki dyni posiadają szereg witamin i minerałów które wspierają pracę organizmu, a brak sztucznych dodatków w chlebie sprawia, że jest on zdrową alternatywą dla pieczywa z dużych sklepów. Chleb z dynią dostępny jest w naszej piekarni stacjonarnie lub na zamówienie wraz z dostawą na terenie całej Polski.

Chleb z pestkami dyni – skład

Skład: mąka żytnia – 70% zakwas żytni, mąka pszenna, woda, maślanka – sezonowo, płatki ziemniaczane, pestki dyni, kminek, sól.

Waga 0,8 kg

Wartości odżywcze: Wartość energetyczna – 277,19 kcal/100g    1166,03 kJ/100g

Tłuszcz – 7,31 g/100g w tym kwasy tłuszczowe nasycone -1,37 g/100g

Azot – 1,58 g/100g

Białko – 9,85 g/100g

Woda – 34,83 g/100g

Sucha masa – 65,17 g/100g

Popiół ogólny – 2,12 g/100g

Węglowodany przyswajalne – 40,11 g/100g  w tym cukry  – 2,05 g/100g

Błonnik pokarmowy – 5,78 g/100g

Chlorek sodu -1,51 g/100g

Więcej informacji na stronie sklepu internetowego: https://sklepanmar.pl/

Email:
Telefon:

CECHY

Produkt ekologiczny

Nie

Wysyłka

Tak

Odbiór osobisty

Tak

Do uzgodnienia

Nie

Dowóz do klienta

Nie

Produkt w systemach jakości żywności

Nie

lokalizacja

Rogóżno
, 37-112
woj. podkarpackie / pow. łańcucki / gm. Łańcut
Ulica: – 465a

PODZIEL SIĘ

Facebook
Drukuj
Email

PRODUKTY

Podobne produkty

Wiadomość kontaktowa

Ogłoszenie: Chleb z pestkami dyni