Dane źródłowe:
Piekarnia Eko Instytut Sadkiewicza przy ZBPP sp. z o.o
Józef Sadkiewicz
Sprzedaż limitowana! Przygotowywany z pasją i tradycyjną ręczną metodą z ziarna pochodzącego z upraw EKO. Przebadany we własnym Laboratorium Kontroli Jakości. Swoje powstanie zawdzięcza pastorowi Sylvestrowi Grahamowi, który w XIX wieku opracował metodę wytwarzania pełnoziarnistego pieczywa. Wykorzystywaną mąke cechuje dużą zawartość witamin z grupy B i minerałów niezbędnych dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. Dzięki obecności cząstek ziarna pieczywo szczególnie bogate jest w błonnik, regulujący pracę przewodu pokarmowego. Tradycyjna receptura i uważnie przeprowadzany proces wypieku gwarantuje najwyższą jakość, potwierdzoną atestem laboratoryjnym. Wysoka zawartość wartościowej skrobi dostarcza odpowiednią dawkę zdrowej energii, a niepowtarzalny smak skłoni do sięgnięcia po kolejną kromkę. Więcej informacji na stronie www.instytut-sadkiewicza.pl